dimarts, 5 de maig del 2009

ESCRIT DEL LLIBRE DE FESTES 09

LA PILOTA ÉS EL FUTUR

A l’estiu tot el món viu…

Genovés, Pigat II, Sarasol, … Álvaro, Genovés II, Soro III,… Loripi, Waldo, Coeter II… i PER QUÈ NO UNA FIGURA DE LLUTXENT?
Després d’un estiu molt actiu, beneficiós i interessant al món de la pilota de Llutxent, s’ha fet possible L’ESCOLA DE PILOTA DE LLUTXENT per a la temporada 2008/2009.
Al principi van ser molts els xiquets i xiquetes que començaren a participar en l’escola de pilota però al final aquest número va baixar.
Molts són els recursos necessaris per dur endavant aquesta escola de pilota: el trinquet, els monitors, el material, les pilotes i el recolçament per part de totes les famílies del poble.
Pel que fa el trinquet, aquest estiu s’ha vist complit part d’un somni de molta gent (agrair la tasca realitzada per part de Vicent “Gorrita” i Ricardo “Mossegat” en el seu treball al trinquet). Totes les vesprades, gent jugant i els dissabtes i diumenges partides molt interessants per part dels nostres “GALLOS” (Leonardo, Felipe, Jaume, Bartolo, Adrià, Jose Roman…).
Adrià i Rafa Campanero, amb molta paciència i essència, han començat la tasca de formar i educar en pilota als xiquets i xiquetes de Llutxent. Uns dies amb més i altres amb menys jugadors, l’escola de pilota ha començat a caminar.
A l’escola de pilota encara falten moltes coses per fer: millorar la pista del trinquet, posar llum per poder entrenar a l’hivern… Però esperem que aquests recursos es facen realitat molt prompte ja que, l’Ajuntament està disposat a fer el necessari per a aconseguir-ho el més prompte possible; a l’igual que han construit eixe espectacular minitrinquet que molt prompte estrenarem.
El món de la pilota està en plena ebullició. Cada dia són més les persones que practiquen i disfruten del nostre esport autòcton.
El trinquet Blau de Genovés, les partides de l’individual entre Álvaro i Genovés II, les lligues Ruralcaixa, campionats comarcals i els diferents desafiaments, amb molts diners per davant, en els trinquets del raspall.
Però tots els aficionats de Llutxent, tenim gravat en la nostra memòria les partides que s’han disputat aquest estiu al nostre trinquet, ple d’aficionats, amb llum i sense ella.
De fet, és el que tot aficionat vol, veure partides bones al trinquet i al carrer i disfrutar d’aquest esport que enganxa tant.
Amb la formació de l’escola de pilota i, si l’Ajuntament ens arregla un poquet el trinquet, farem realitat el somni de tot aficionat.
Actualment contem amb 15 jugadors en l’escola de pilota, amb més de 30 jugadors amaters i més de 80 socis.
Amb tota aquesta gent hem format 7 equips que han participat en el campionat d’hivern de la comarca i han aconseguit aplegar a la final de la segona categoria i guanyar en la categoria benjamí.
En l’actual campionat de primavera contem amb 1 equip en el campionat autonòmic del Ruralcaixa, 1 equip en segona categoria comarcal i 4 equips en tercera, a més de l’equip benjamí i aleví de l’escola de pilota.
Esperem el màxim recolçament per part de tots els aficionats i que tots els pares/mares del poble animen als seus fills/es a practicar el nostre esport autòcton en l’escola de pilota de Llutxent.
CAVALLERS:
VA DE BO